Kekuatan platform WordPress sebagai CMS tidak dapat ditandingi dengan mana-mana platform yang lain kerana kini sudah ramai yang mula beralih arah kepada patform WordPress untuk membina website.

Salah satu kekuatan WordPress adalah boleh menambah pelbagai fungsi dengan pemalam atau biasanya kita akan sebut sebagai plugin.

Apa itu Plugin?

Plugin adalah satu applikasi tambahan untuk menambah fungsi dalam sesebuah website yang menggunakan platform WordPress.

Plugin ini ada yang percuma dan ada yang berbayar. Biasanya yang percuma akan terhad penggunaan manakala yang berbayar fungsinya lebih advance lagi.

Jika anda ingin mencari plugin yang berkualiti, boleh pergi ke laman web Codecanyon kerana di sana banyak plugin yang boleh menjadikan website anda lebih banyak fungsi dan seterusnya jana sales dengan lebih banyak.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter. Saya juga akan follow anda.