Servis Bina Web Autodownline (MLM)

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Klik Sini Untuk Lihat Menu

Untuk siapa servis ini? Jika anda ingin menggandakan jualan dengan cara rekruit agen, anda boleh pilih servis ini. Ada dua cara untuk rekruit agen iaitu dengan sistem affiliate dan juga sistem Multi Level Marketing (MLM) atau autodownline.

SM Creative Studio Satu-Satunya Pereka Web di Malaysia Yang Membuat Website Autodownline (MLM) Dengan Teknologi Terkini Dengan Harga Menarik!

Dapat Tingkatkan Jualan Dengan Pantas!

Servis Bina Web Autodownline (MLM)

Jika kita nak pergi dengan cepat dalam bisnes, boleh buat seorang diri, jika kita nak pergi dengan lebih jauh dalam bisnes, buat secara berkumpulan. Pernah dengar cikgu bisnes beritahu tentang ni?

Ya, kata-kata ni sangat benar dan tidak boleh dinafikan. Jika kita lihat disekeliling kita, tidak ramai yang boleh pergi dengan lebih jauh dalam bisnes jika buat seorang diri tapi bila ada kumpulan, sesuatu bisnes boleh pergi dengan lebih jauh lagi.

Apa maksud buat bisnes secara berkumpulan?

Kumpulan di sini bermaksud samaada staff, rakan kongsi atau agen.

Jadi, adakah anda tercari-cari website yang boleh rekruit agen?

Jangan risau. Di sini saya ada sediakan servis bina website yang boleh anda rekruit agen untuk meningkatkan jualan anda dengan pantas!

Apa Itu Autodownline (MLM)

Bila sebut MLM atau sistem jualan ada level, semuanya kata haram. Adakah yang kata haram itu faham apa maksud Autodownline atau nama ringkasnya MLM.

Sistem MLM atau Multi Level Marketing ni adalah sistem di mana orang di atas akan sentiasa dapat komisyen selagimana level di bawah mereka ni aktif menghasilkan jualan produk. Jelas tidak haram dan salah.

Yang dikatakan haram adalah bila tiada produk yang dijual tapi hanya bermain tajaan di atas tajaan dengan bayaran duit sahaja tetapi produk tidak ada. Itu yang menjadikan ianya haram sebab sebelum zaman internet berkembang, ada segelintir yang tidak bertanggungjawab menjadikan sistem MLM untuk mencari orang semata-mata dan join sesuatu tanpa produk yang jelas.

Jadi, ubah persepsi anda bahawa sistem MLM ni tidak haram.

Baiklah.

MLM hampir sama dengan konsep affiliate cuma MLM ni ada banyak peringkat dan setiap ahli akan mendapat komisyen sehingga beberapa “peringkat” yang telah ditetapkan. Senang kata, konsep Autodownline atau MLM ni lebih menguntungkan kepada ahli.

Jadi, sekarang dah jelas apa itu sistem MLM?

Kenapa Anda Perlu Ada Website?

Ramai usahawan-usahawan di luar sana tidak nampak betapa pentingnya memiliki sebuah website untuk mempromosikan bisnes. Saya begitu yakin ramai yang suka promosi secara spam produk atau servis mereka di laman sosial seperti di Group Facebook, Instagram atau di mana-mana laman sosial yang lain.

Betul kan?

Mungkin diri anda tu pun macam tu.

Di sini saya nak kongsikan beberapa sebab kenapa anda perlu bina dan ada sekurang-kurangnya satu website untuk binses.

1. Nampak Professional dan Serius Dalam Bisnes

Saya bagi satu analogi mudah. Saya tercari-cari satu barang ni dan terjumpalah dekat Facebook barang yang saya nak tu. Kebetulan pula pada masa tu ada dua seller yang jual barang yang sama macam saya nak.

Tapi, ada perbezaan ketara antara dua seller ni di mana satu seller dia menjual dengan memiliki website dan satu lagi tidak ada website.

Rasa-rasa, seller mana yang saya akan pilih untuk berurusan jual beli?

Sudah tentunya seller yang mempnyai website saya akan beli barang dengannya.

Saya yakin. Anda pun akan memilih seller yang mempunyai website untuk jual beli.

2. Mudah Jumpa Di Google

Zaman sekarang apa-apa saja info atau produk yang orang ingin cari, mereka akan tanya dulu Google.

Trend ini saya yakin akan berkekalan sampai bila-bila kerana Google ataupun search engine yang lain akan memberikan jawapan lebih cepat dan pantas kepada mereka yang ingin mencari apa sahaja.

Di bawah ni saya tunjukkan satu contoh macam mana orang cari info di Google dan menjumpai blog saya di Google.

Bayangkan jika ada orang mencari sesuatu info dan menjumpai blog anda di Google. Potensi mereka nak dapatkan sesuatu di blog anda tu adalah tinggi.

Jadi di sini anda boleh jana income melalui blog anda.

3. Kaedah Paling Murah Dan Jimat Masa Untuk Promote Bisnes

Kenapa saya katakan website ni paling murah untuk promote bisnes? Pertama sekali anda perlu telan kenyataan ni bahawa nak mulakan sesuatu bisnes kita memang memerlukan modal. Cuma yang membezakannya adalah berapa banyak modal tersebut yang kita perlukan. Ada yang mencecah beratus ribu dan ada yang hampir zero kos.

Sangat mustahil kita nak mulakan sesuatu dengan Zero kos. Memiliki telefon untuk aktiviti iklan pun dah dikira modal. Bayangkan jika anda tidak memiliki telefon. Anda langsung tak boleh nak buat aktiviti iklan.

Jadi, kenapa ianya murah?

Untuk memiliki sebuah web bisnes, anda boleh dapat serendah RM300 dan yang paling mahal sehingga puluhan ribu.

Katakan anda hanya ambil pakej web dengan harga RM800. Sebenarnya anda dah mempunyai sebuah website yang begitu cantik dan lengkap untuk bisnes anda.

Bayangkan, jika anda memiliki kedai untuk bisnes. Berapa banyak yang anda perlu habis dan berapa bayaran bulanan yang perlu anda bayar.

Dari segi masa pula, anda tidak perlu explain berkali-kali kepada pelanggan tentang produk atau servis yang anda jual. Hanya perlu berikan link website sahaja untuk mereka lihat penerangan sesuatu produk tersebut.

Senarai Kelebihan Mempunyai Web Rekruit Agen

Berikut adalah beberapa kelebihan jika anda mempunyai web rekruit agen.

✔ Dapat jualan dengan cepat dan pantas
✔ Produk cepat dikenali ramai
✔ Bisnes boleh pergi dengan lebih jauh
✔ Tidak perlu pening nak fikir untuk buat marketing
✔ Kos marketing murah sebab agen yang uruskan marketing
✔ Dapat bina networking dengan lebih pantas
✔ Meningkatkan jualan berkali ganda
✔ Menghasilkan prospek yang berkualiti tinggi
✔ Melebarkan sayap jenama perniagaan

Berikut Adalah Ciri-Ciri Menarik Web MLM/Affiliate

Di bawah ni saya senaraikan semua ciri-ciri website MLM atau affiliate melalui sistem yang saya buatkan ini. Sebelum tu saya cadangkan anda untuk lihat menggunakan Laptop atau Desktop sebab senarai ni agak panjang.

=

Ranking Dengan Pencapaian

Anda boleh setkan ranking ahli berdasarkan pencapaian dan boleh setkan level komisyen yang berbeza supaya ahli kekal bersemangat untuk buat promosi.

=

Tiada Had Keahlian

Anda boleh rekruit seberapa banyak ahli tanpa had untuk promosikan bisnes anda dan seterusnya meningkatkan sales.

=

Custom Jumlah

Boleh set peratus atau jumlah sekata untuk setiap rank, menawarkan atau custom komisyen seperti ganjaran untuk MLM.

=

Tawaran Istimewa

Ahli boleh menjana komisyen berbeza berdasarkan produk. Tawaran juga boleh limitkan berdasarkan tempoh masa.

=

Multi-Level Marketing

Boleh setting sistem MLM untuk tingkatkan lagi jualan. Antara sistem MLM yang ada adalah, Unilevel Plan, Force Matrix dan Binary Matrix System.

=

Lifetime Commissions

Membenarkan ahli menerima komisyen pada masa akan datang walaupun pelanggan tidak membeli pada masa tersebut.

=

Bonus Prestasi

Boleh setting bonus untuk diberikan kepada ahli yang mencapai ranking tertentu atau ketika ia pertama kali mendaftar. Setiap ranking boleh buat bonus berbeza.

=

Pengurusan Banner Iklan

Boleh masukkan beberapa banner iklan untuk disediakan kepada ahli untuk membantu mereka membuat promosi dengan lebih agresif.

=

Pembayaran

Boleh bayar affiliate dengan menggunakan akaun bank, PayPal dan juga Stripe.

=

Referal Berulang

Boleh tetapkan bayaran komisyen berulang kepada ahli.

=

Membenarkan Refer Sendiri

Boleh tetapkan sistem samaada mahu membenarkan ahli dapat komisyen daripada tajaan dirinya sendiri.

=

Refer Pendaftaran

Boleh tetapkan sistem untuk memberikan komisyen kepada ahli setiap pendaftaran baru dari pengguna.

=

Kongsi Sosial Media

Mempunyai fungsi butang perkongsian untuk memudahkan share di dalam laman sosial masing-masing.

=

Optin Email

Mempunyai fungsi untuk mengumpulkan senarai email daripada pelawat. Tetapi anda mesti mempunyai salah satu software email marketing seperti Getresponse.

=

Custom Fields Form

Boleh ubah apa yang anda mahukan info daripada ahli semasa ahli melakukan pendaftaran. Sebagai contoh Nama, IC, Alamat dan sebagainya.

=

Akaun

Mempunyai halaman akaun yang menarik untuk ahli. Di sini ahli boleh memantau jualan, komisyen, ahli dibawahnya dan sebagainya.

=

Laporan

Ahli akan mempunyai laporan yang lengkap seperti laporan jualan dalam masa sehari, seminggu, sebulan atau setahun.

=

Notifikasi

Ahli dan admin akan menerima email setiap aktiviti yang berlaku. Boleh tutup notifikasi jika tidak mahu terima apa-apa notifikasi.

=

E-Wallet

Setiap ahli akan mempunyai ewallet.

=

Fair Checkout Reward

Ahli boleh tentukan kepada siapa ganjaran akan diberikan semasa proses Checkout.

=

Custom Matawang

Boleh custom matawang jika anda ingin pasarkan produk di luar negara. Hanya satu matawang sahaja boleh pilih.

=

Duplicate Website

Setiap ahli yang join agen/dealer, mereka akan diberikan satu website FREE untuk tujuan promosi. Dalam website ini akan tertera nama dan nombor telefon agen/dealer untuk dihubungi oleh bakal client.

Bahagian Admin

Di bawah ni adalah screen shot untuk lihat bahagian admin. Klik pada setiap gambar untuk lihat dengan lebih jelas.

Bahagian User/Ahli

Untuk lihat pada bahagian Ahli ataupun user, sila login dengan info login di bawah.

URL: https://clients.smcreativestudio.com/mlm/
Username: Admin
Password: QWERTYUIOP

Penerangan Sistem MLM

Di bawah ni saya cuba jelaskan beberapa plan sistem MLM yang kami boleh buat dan juga sebagai info kepada anda yang mana plan yang layak dan sesuai untuk bisnes anda.

Berikut adalah senarai sistem MLM yang boleh kami buat untuk tingkatkan jualan anda.

1. Unilevels Plan

Unilevel plan adalah level yang anda boleh bina pendapatan berganda tanpa had bilangan kaki. Bilangan kaki adalah infiniti tidak kira level berapa pun. Setiap level anda boleh setkan berapa peratus yang akan dapat. Setiap level anda boleh “makan” komisyen jika ahli di bawah aktif.

2. Matrix Plan

Matrix plan adalah level yang berganda seperti 3×3, 4×4, 5×5 dan seterusnya. Anda boleh setkan berapa banyak level yang anda mahu. Setiap level anda boleh setkan berapa peratus yang akan dapat. Setiap level anda boleh “makan” komisyen jika ahli di bawah aktif.

3. Binary Plan

Binary plan adalah level yang berganda 2×2. Anda boleh setkan berapa banyak level yang anda mahu. Setiap level anda boleh setkan berapa peratus yang akan dapat. Setiap level anda boleh “makan” komisyen jika ahli di bawah aktif.

Kenapa Perlu Pilih Servis Saya?

Saya telah berpengalaman dalam bina website sejak dari tahun 2013 lagi sehingga sekarang. Banyak sudah website yang saya bina dan saya dah tahu selok belok website yang mudah dapat jualan.

Selain daripada itu, saya juga ada sediakan beberapa tutorial asas untuk menguruskan web di mana ianya sangat penting untuk uruskan website.

Berikut beberapa alasan lain kenapa anda perlu pilih servis saya.



Pilihan Design

Design dan rekabentuk website anda boleh pilih sendiri mengikut citarasa.



Tutorial

Kami ada sediakan tutorial untuk anda urus website sendiri dengan mudah.



Mesra SEO

Kami sentiasa memastikan setiap web atau blog yang kami bina akan mesra SEO.



Berpengalaman Sejak 2013

Saya sudah berpengalaman dalam WordPress sejak dari tahun 2013 lagi.



Mesra Smartfon

Teknologi rekabentuk website mesra smartphone dan design futuristik.



Update Percuma

Sistem website kami dikemaskini secara percuma tanpa perlu buat bayaran apa-apa.



Pembayaran Flexible

Kami menerima 50% deposit dari harga pakej sebelum mula projek (T&C)



Support

Semua bantuan saya akan berikan yang terbaik melalui Whatsapp atau Email.

Harga & Pakej

Berikut adalah pakej yang boleh anda pilih.

PakejSilverGoldPlatinum
HargaRM999RM1299RM1499
Renew (Domain & Hosting)RM150/setahunRM200/setahunRM200/setahun
JenisAffiliate, Matrix, Unilevel atau BinaryAffiliate, Matrix, Unilevel atau BinaryAffiliate, Matrix, Unilevel atau Binary
Delivery14-21 hari14-21 hari14-21 hari
Produk1 produk sahajaSehingga 3 produkSehingga 5 produk
Page5 page10 page20 page
SEOBasic SEOBasic SEOAdvance SEO
Duplicate Website✔✔✔
Tutorial (Guide)✔✔✔
Carta Genealogy✔✔✔
Blog (Bantu SEO)✖✔✔
Custom Email (Ex: contact@webanda.com)✖✔✔
SSL (https)✖✔✔
Sistem Chat✖✖✔
Custom Email (Ex: contact@webanda.com)✖✖✔
Sistem Point✖✖✔
Sistem Ecommerce✖✖✔
Alat Promosi (Banner)✖✖✔

1. Harga – Harga yang tertera adalah harga sekali bayar sahaja.

2. Renew – Untuk domain dan Hosting perlu renew setiap tahun. Dikecualikan kepada mereka yang membeli domain dan hosting sendiri.

3. Jenis – Anda boleh pilih salah satu sistem yang anda inginkan.

4. Delivery – Masa dianggarkan siap

5. Produk – Bilangan produk yang boleh dimasukkan.

6. Page – Halaman yang boleh dimasukkan dalam website. Setiap tambahan halaman adalah RM5.

7. SEO – Setting SEO untuk tingkatkan peluang website berada page pertama di Google.

8. Duplicate Website – Sama dengan web Admin di mana ahli akan mempunyai link URL yang unik untuk promosi dan dapatkan komisyen.

9. Tutorial – Panduan cara menggunakan web MLM akan disediakan.

10. Carta Genealogy – Admin dan agen boleh lihat siapa yang berada di bawahnya.

11. Blog (bantu SEO) – Dalam website anda akan dimasukkan sistem blogging untuk memantapkan lagi SEO.

12. Custom Email – Anda boleh buat email sendiri dengan menggunakan nama domain. Sebagai contoh “hi@domainanda.com”

13. SSL – URL laman web anda akan menjadi “httpS”

14. Sistem Chat – Untuk chatting dengan customer secara direct melalui website.

15. Custom Email – Anda boleh buat email sendiri dengan menggunakan nama domain. Sebagai contoh “hi@domainanda.com”

16. Ecommerce – Ada sistem web jualan jika ingin menjual direct melalui website

17. Alat Promosi – Kami akan bina tiga saiz banner untuk ahli terus buat promosi.

Tidak pasti? Sila hubungi kami untuk bantu anda memilih pilihan yang betul dan tepat.

Nota: Setiap pakej ini adalah SEKALI PEMBAYARAN sahaja. Tiada bayaran bulanan atau tahunan. Anda hanya perlu renew domain dan hosting sahaja pada setiap tahun mengikut jumlah yang telah ditetapkan.

Proses Tempahan

Bagaimana proses tempahan?

Anda boleh pilihsalah satu pakej di atas kemudian boleh deposit separuh daripada pakej pilihan anda.

Soalan Lazim

Berapa lama tempoh masa untuk siapkan Web MLM/Autodownline/Affiliate?

Tempahan web jenis ni biasanya saya boleh siapkan dalam masa 7-14 hari. Ia juga bergantung kepada respon cepat anda jika saya perlukan sesuatu maklumat untuk dimasukkan. Jika anda lambat respon apa yang saya minta, mungkin akan mengambil masa sedikit.

Ada jaminan pulangan wang kembali?

Pemulangan wang bergantung kepada situasi. Jika anda sudah buat bayaran setelah semuanya setuju dan tiba-tiba anda nak batalkan balik servis, saya akan pulangkan sebanyak 50% dari harga bayaran. Pemulangan penuh akan dibuat setelah saya tidak mampu nak buat atau terlalu banyak tempahan.

Apakah maklumat yang perlu saya berikan?

Saya akan minta maklumat secara berperingkat-peringkat supaya anda sendiri tidak berasa susah nak berikan maklumat. Jadi saya akan sentiasa berhubung dan sila berikan kerjasama dengan cepat.

Web Designer

Saya seorang penulis blog sepenuh masa di Blogfaiz.com dan juga suka buat video tutorial di YouTube Channel Blog Faiz. Di samping itu juga saya seorang pembina website.

Cara Tempah & Hubungi

Jika ada soalan yang ingin ditanya, sila hubungi saya terlebih dahulu melalui salah satu kaedah di bawah.

1. Borang Hubungi
2. Whatsapp
3. Instagram

Nombor Akaun Bank

Maybank
Nama: SM TECHNOLOGIES NETWORK
No Acc: 553056413531
Email: hi@smcreativestudio.com

Cimb Bank
Nama: SM TECHNOLOGIES NETWORK
No Acc: 8602857975
Email: hi@smcreativestudio.com